Voor iedereen die geÔnteresseerd is in nieuws over depressie en angst

dinsdag 24 november 2015

TIP ONZE REDACTIE
Heb je nieuws over depressie en angst?
Stuur een mail naar de redactie of
vul dit formulier in!

LINK
CBASP
Onderzoek naar een behandelmethode voor chronische depressie

TRIMBOS E-ZINE
Het Trimbos-instituut informeert geÔnteresseerden over ontwikkelingen op het terrein van geestelijke gezondheid met behulp van elektronische nieuwsbrieven. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief Trimbos E-Zine!

INITIATOREN
Nieuws over Depressie en Angst

Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie   Nederlandse Studie naar Depressie en Angst   Trimbos Instituut
Klik hier voor meer informatie.

Nieuwsarchief

Eerste bericht  Vorige: Electroden-behandeling voor uitzichtloze depressie   van 895  Volgende: Interventies tegen depressie bewezen effectief  Laatste bericht

Trimbos doet mee aan project ICT4Depressie 
Datum: 2010-02-05, 1135 keer gelezen
Print deze pagina

Trimbos doet mee aan project ICT4Depressie(Trimbos Instituut) - Gebruiksvriendelijke ICT-interventies ontwikkelen om zelfmanagement en effectieve behandeling van depressie in de EU te bevorderen. Dat is een van de belangrijkste doelen van het Europese project voor duurzame en persoonlijke gezondheidszorg 'ICT4 Depressie' van de VU Amsterdam in samenwerking met onder meer het Trimbos-instituut.
PatiŽnten krijgen een volledig op hen afgestemde behandeling en worden daarbij op verschillende manieren ondersteund via internet en mobiele telefoons. Denk aan een medicijndoos die signaleert wanneer medicatie genomen wordt en een hartslagmeter om de hoeveelheid fysieke inspanning van de patiŽnt te meten. Vervolgens is er een intelligent systeem dat bepaalt hoe de patiŽnt en de behandelend arts het meest effectief ondersteund kunnen worden voor een optimale behandeling van de depressie.
Heleen Riper, projectleider bij het Trimbos-instituut/I.COM, vult aan: "Samen met de vakgroep klinische psychologie van prof. Pim Cuijpers (Vrije Universiteit) gaan wij ons bestaande internetaanbod voor depressie uitbreiden met mobiele applicaties om zo patiŽnten te kunnen helpen en hun voortgang te monitoren. Vervolgens onderzoeken we of het effect heeft op het verminderen van de klachten en het verbeteren van de therapietrouw."

Voor meer informatie zie†trimbos.nl.††

line

Categorie: Depressie, Behandelmethoden
Tags: depressie, internetbehandeling, ICT

Nieuwsarchief

Eerste bericht  Vorige: Electroden-behandeling voor uitzichtloze depressie   van 895  Volgende: Interventies tegen depressie bewezen effectief  Laatste bericht
sac ekim