Voor iedereen die ge´nteresseerd is in nieuws over depressie en angst

zondag 1 maart 2015

TIP ONZE REDACTIE
Heb je nieuws over depressie en angst?
Stuur een mail naar de redactie of
vul dit formulier in!

LINK
Depressie Initiatief
Het depressie-initiatief is een landelijk onderzoeksprogramma waarin GGZ-instellingen, huisartsenpraktijken zich onder leiding van het Trimbos-instituut inzetten voor optimale zorg voor mensen die lijden aan een depressie.

TRIMBOS E-ZINE
Het Trimbos-instituut informeert ge´nteresseerden over ontwikkelingen op het terrein van geestelijke gezondheid met behulp van elektronische nieuwsbrieven. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief Trimbos E-Zine!

INITIATOREN
Nieuws over Depressie en Angst

Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie   Nederlandse Studie naar Depressie en Angst   Trimbos Instituut
Klik hier voor meer informatie.

Nieuwsarchief

Eerste bericht  Vorige: Sociaal computermodel voorkomt depressie   van 763  Volgende: Screenen op depressie: effectief maar nutteloos  Laatste bericht

Breinlittekens: Hoe mishandeling gedrag en hersenfuncties beïnvloedt 
Datum: 2012-05-04, 644 keer gelezen
Print deze pagina

Breinlittekens: Hoe mishandeling gedrag en hersenfuncties beïnvloedt(Volkskrant) - Mensen die vroeger verwaarloosd of misbruikt zijn, ontwikkelen later vaak depressieve klachten of angstklachten. Zijn de sporen van jeugdtrauma's ook zichtbaar in je brein? En wat betekent dit dan? Bernet Elzinga, hoogleraar Stress-gerelateerde Psychopathologie aan de Universiteit Leiden, onderzoekt deze littekens in onze hersenpan, op zoek naar hun betekenis. Bernet Elzinga is lid van De Jonge Akademie. De Jonge Akademie is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Bekijk de video

line

Categorie: Angst, Depressie
Tags: Trauma's, Misbruik

Nieuwsarchief

Eerste bericht  Vorige: Sociaal computermodel voorkomt depressie   van 763  Volgende: Screenen op depressie: effectief maar nutteloos  Laatste bericht
sac ekim