Afvallen steeds vaker nodig

Er zijn steeds meer mensen in Nederland die last hebben van overgewicht en die zouden moet afvallen. Er zijn verschillende redenen waarom het voor jou verstandig is om gewicht te verliezen. In de eerste plaats is het duidelijk dat een te hoog lichaamsgewicht slecht is voor je gewrichten. Er komt onnodige druk op bijvoorbeeld je knieën te staan en daardoor zullen je gewrichten sneller slijten. Een ander punt is dat je van veel gezondheidsklachten last kunt krijgen. Diabetes is een van de zaken die vaak voorkomt, maar ook veel andere aandoeningen hebben hun oorzaak in een te hoog lichaamsgewicht. Om gezond te blijven is afvallen dus erg belangrijk, hiermee zorg je ervoor dat je gezondheid in balans blijft. Maar er is nog een reden waarom het belangrijk is en dat is het feit dat jij je er veel fitter door voelt. Vergeet het uiterlijke aspect, dat zou niet de reden moeten zijn! Maar ga voor jezelf na hoeveel lastiger het nu is om met je kinderen te spelen, om een stukje te fietsen of te wandelen. Voor je lichamelijke gezondheid en voor je fitheid, voor de mate waarin je actief kunt zijn, is afvallen gewoon echt van belang als je teveel weegt.

Afvallen is lastig

Bovenstaande weet natuurlijk iedereen die iets te zwaar is wel, de gezondheid en je eigen welbevinden zijn echt gebaat met wat minder kilo’s. Maar het weten en dit omzetten in een langdurig resultaat is toch weer iets anders. Het probleem met afvallen is vaak niet dat dit niet lukt, maar dat het niet lukt om het behaalde resultaat vast te houden. Ieder dieet dat je zult kiezen zal je vertellen dat je bepaalde voedingsmiddelen niet meer mag nemen. Hierdoor ga je hoe dan ook al minder eten en dit leidt samen met de andere restricties gewoon altijd tot gewichtsverlies. Het afvallen lukt dus eigenlijk altijd wel. Maar dan komt de periode erna. Je kunt immers niet maar altijd volgens een streng dieet blijven leven, dat houdt je lichaam gewoon niet vol. Wat gebeurt er nu als jij het dieetboek aan de kant legt? De ervaring van veel mensen is dat de verloren kilo’s dan vaak razendsnel weer op het lichaam zitten. En zo begint het gejojo, jij wilt de kilo’s weer kwijt, gaat weer diëten, je wordt lichter, je gaat weer gewoon eten, je komt weer aan en dan begint het verhaal weer helemaal opnieuw. Afvallen is dus vaak niet het probleem, maar langdurig op gewicht blijven wel.

Blijvend gewicht verliezen

Wil jij echt blijvend gewicht verliezen, op je streefgewicht blijven? Probeer dan eens de methode van Afvallen met Nederland. Dit bestaat uit verschillende onderdelen namelijk:

  • recepten
  • online begeleiding
  • motivatieprogramma
  • beweegoefeningen

Door de combinatie van deze aspecten zal het zeker gaan lukken om af te vallen, maar het fijne is dat je hiermee ook later goed uit de voeten kunt. De beweegoefeningen kun je gewoon altijd blijven doen, dit is prima vol te houden. En de recepten zijn dusdanig dat je ze ook prima in je dagelijkse eetpatroon kunt verwerken. Al veel mensen hebben een langdurig resultaat weten te behalen door dit programma te volgen. Natuurlijk is het in het begin zwaar, dat is met afvallen eigenlijk altijd het geval. Maar de begeleiding en het motivatieprogramma zullen je hierin ondersteunen. Na een tijdje zul je merken dat jouw eetpatroon echt blijvend veranderd is. De kilo’s zullen niet zomaar weer terugkomen, en dat is natuurlijk heel erg prettig. Wil jij graag je streefgewicht behalen en behouden, kies dan voor Afvallen met Nederland.

Reageren is niet mogelijk