Alles wat je moet weten over een huis verkopen via makelaar

Als je een huis gaat kopen, dan is er een kans dat je je huis op den duur ook weer wilt verkopen. Dit is uiteraard helemaal het geval wanneer je een starterswoning koopt. Het is immers een woning voor starters en als je eenmaal goed en wel onderweg bent, dan ben je geen starter meer. Op dat moment wil je zelf wellicht gewoon iets ruimer wonen of je wilt juist een grotere woning vanwege de gezinsuitbreiding. Tevens kan het zo zijn dat je een andere baan vindt in een andere stad met een hoger salaris en veel doorgroeimogelijkheden. In dat geval moet je dus ook verhuizen naar de nieuwe stad en je oude woning verkopen. Het is altijd beter om je woning eerst te verkopen voordat je een nieuwe woning koopt. Maar soms kom je een nieuwe woning tegen die perfect is en die je graag wilt kopen. het kan ook zijn dat er meerdere kapers op de kust zijn en dat er haast is geboden. Dan kun je er dus voor kiezen om de nieuwe woning te kopen voordat je je oude woning hebt verkocht. Als dat zo is, dan is het ook zaak dat je snel je oude woning verkoopt en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Een huis verkopen via makelaar gaat nu eenmaal wat sneller, dan wanneer je dit zelf zou doen. Maar het is soms wel lastig om voor jezelf te ontdekken wat je allemaal moet doen wanneer je een huis gaat verkopen. Natuurlijk is het belangrijk om een makelaar in te schakelen, maar welke makelaar ga je dan voor jou aan het werk zetten? Wat is een reële vraagprijs en hoe ga je je woning verkoopklaar maken? Je moet allerlei verschillende stappen zetten voorafgaand, tijdens en na de verkoop van je woning. Het uitkiezen van een goede makelaar is daar maar 1 van en dus kun je wel wat hulp gebruiken via een soort van stappenplan. Daarom doe je er goed aan om gebruik te maken van de gids voor de verkoop van je huis van Huis Verkopen Makelaar. De gids van Huis Verkopen Makelaar bestaat uit 12 stappen die jij kunt volgen om je huis zo snel mogelijk te verkopen. Door de 12 stappen van Huis Verkopen Makelaar 1 voor 1 te volgen weet je ook zeker dat je niets vergeet en weet je tevens zeker dat je je woning op een zo efficiënt mogelijke manier in de verkoop zet. In de gids vind je bijvoorbeeld geen overbodige stappen en door de stappen in de goede volgorde te doorlopen, heb je een hulpmiddel waar je je aan vast kunt houden tijdens het hele proces.

Alles wat je moet weten dankzij Huis Verkopen Makelaar

Een belangrijk onderdeel van het hele proces rondom een huis verkopen is het vinden van de makelaar. Via de gids van Huis Verkopen Makelaar word je dan ook aangeraden om eerst makelaars met elkaar te vergelijken en offertes aan te vragen. Zo kun je op een efficiënte wijze snel de juiste makelaar vinden en vervolgens kun je met deze makelaar in gesprek gaan om te kijken of het mogelijk is om je huis te verkopen via makelaar. Maar naast het vinden van een makelaar heb je ook te maken met de volgende stappen:

  • Het huis verkoopklaar maken
  • Fotografie van de woning
  • Promotie van de woning
  • Woning klaarmaken voor bezichtigingen
  • Onderhandelen over de verkoopprijs

Kijk op de site voor meer informatie

Op de site van huisverkopenmakelaar behorende bij Huis Verkopen Makelaar vind je veel informatie over de gids en hier kun je de gids uiteraard ook meteen aanvragen.

Reageren is niet mogelijk