Een huis kopen zonder eigen geld?

Je wilt al heel lang een huis kopen met je man of vrouw, maar jullie hebben geen eigen geld. wat moet je dan doen? Juist, direct surfen naar lexwonen.nl. Zij zorgen ervoor dat iedereen betaalbaar kan wonen. Het is dus mogelijk, een huis kopen zonder eigen geld. Een huis kopen zonder eigen geld bespaart je ongeveer tienduizend euro. Dat is best veel geld. lexwonen kan je helpen aan een hypotheek waarbij zelf de kosten meegefinancierd kunnen worden. Door de aankoop- en hypotheekwerkzaamheden is dit haalbaar. Op de vraag of een huis kopen zonder eigen geld dus kan is het antwoord ja. Maar van belang is natuurlijk hoe de ervaringen met lexwonen zijn. Er staat op de website dat de 26 beoordelingen samen een gemiddelde vormen van 26 beoordelingen. Dat is erg goed. Hieronder volgt eerst algemene informatie over lenen, want geld lenen kost meestal geld. Tot slot volgt een ervaring van Pieter en Sandra, die via lexwonen een huis kopen zonder eigen eigen geld.

Meer over lenen van geld?

Het is niet altijd waar dat geld lenen geld kost. In september 2018 sprak de minister van financiën nog over dat de slogan ‘geld lenen kost geld’ zou moeten worden veranderd. Deze zou geen juiste voorstelling van de feiten weergeven zoals die zijn. Dit was de minister Hoekstra. Het gaat hier om consumptieve kredieten. Daarvoor in de plaats zou volgens hem een effectievere waarschuwing of andere interventie moeten komen. De leenomgeving van kredietaanbieders moet namelijk veranderen om kwetsbare mensen te beschermen tegen torenhoge schulden die ongewenst zijn. De minister kondigt drie beleidsdoelstellingen aan om ervoor te zorgen dat het klantenbelang op 1 komt bij de inrichting van de leenomgeving. 

Deze luiden als volgt:

  • Consumenten worden in de leenomgeving niet gestuurd in de richting van een hoger leenbedrag en/of langere looptijd
  • Het is niet vanzelfsprekend om te lenen voor consumptieve uitgaven, aanbieders zetten niet het beeld neer dat dit wel zo is
  • Aanbieders richten de leefomgeving zo in dat consumenten zich ook realiseren dat ze een krediet afsluiten met terugbetalingsverplichting en kosten van rente
Minister Hoekstra denkt dus dat het beter is om te volstaan met een waarschuwing in plaats van de misleidende slogan, want geld lenen hoeft niet perse geld te kosten. Een huis kopen zonder eigen geld hoeft dus ook niet perse geld te kosten, sterker nog het kan zelfs geld besparen. Lees hier het verhaal van Pieter en Sandra.

Pieter en Sandra: een huis kopen zonder eigen geld

Dit stel heeft een goede ervaring met lexwonen. Zij gingen een huis kopen zonder eigen geld en vroegen hiervoor de hulp aan lexwonen. Ooit hadden zij een huis gekocht door eigen geld te gebruiken. Dit heeft hen heel veel geld gekost en zij wilden dit niet mer. Daarom schakelden ze de hulp in van lexwonen, en met resultaat. Uiteindelijk bespaarden zij vijftienduizend euro. Dat is echt veel geld. Pieter en Sandra hebben nu een mooi huis gekocht zonder eigen geld. Een huis kopen zonder eigen geld is dus niet alleen mogelijk, het is ook nog eens heel voordelig. 

Reageren is niet mogelijk