Een orthodontist in Amstelveen nodig? Lees dan dit artikel.

Orthodontie wordt steeds vaker toegepast. Dit is een goede ontwikkeling. Want een slecht gebit kan ernstige gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Ook vinden mensen tegenwoordig hun uiterlijk steeds belangrijker. Ze willen er verzorgd uitzien en bij een verzorgd uiterlijk hoort een goed gebit. Een orthodontist is iemand die zich bezighoudt met gebitsregulatie. Een behandeling bij een orthodontist duurt gemiddeld zo’n drie jaar. Dit hangt wel sterk af van de hoeveelheid werk er nodig is en hoe goed de patiënt meewerkt. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden van een orthodontist. Daarnaast maak je kennis met een erg goede orthodontist in Amstelveen.

Wat doet een orthodontist allemaal?

Een orthodontist zorgt ervoor dat de tanden van zijn patiënt recht worden gezet. Dit doet hij door gebruik te maken van beugels. Er zijn verschillende soorten beugels. Elke beugel wordt ingezet bij een speciale behandeling. Vaak wordt er een stappenplan doorlopen als je begint bij een orthodontist. Hieronder volgt dat stappenplan:

  • Contact met tandarts
  • Foto’s maken
  • Gebitje dragen
  • Plaatsen van de beugel
  • Plaatsen van de draadjes

Het begint vaak allemaal met een doorverwijzing van de tandarts. Dit gebeurt vaak wanneer iemand ongeveer twaalf of dertien jaar is. Vaak zijn alle melktanden dan weg. Wanneer je voor het eerst bij een orthodontist aankomt begint het met een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt wanneer je in contact komt met een orthodontist. De orthodontist in Amstelveen staat bekend om zijn klantvriendelijkheid. Ik raad daarom die orthodontist ook aan. Hierover lees je later meer. Wanneer je op gesprek bent geweest worden er foto’s en afdrukken van jouw gebit gemaakt. Dit is nodig om een goed behandelplan op te kunnen stellen. Wanneer dit gedaan is en het behandelplan af is dan krijg je vaak een gebitje. Dit gebitje zorgt ervoor dat je ruimte krijgt tussen jouw kaken. Wanneer dit niet wordt gedaan dan kan het zijn dat als je de beugel krijgt je deze beugel eraf bijt. Het dragen van een gebitje duurt vaak een aantal maanden. Hierna wordt de beugel geplaatst. Dit kunnen verschillende soorten beugels zijn. De meest voorkomende beugel is de blokjes beugel. Er worden dan blokjes op de tanden gemaakt. Hier komt een ijzerdraadje doorheen. Deze kan na verloop van tijd steeds wat strakker worden getrokken om zo de tanden recht te houden. Als de behandeling met de beugel klaar is dan krijg je vaak een draadje achter je tanden. Dit zorgt ervoor dat jouw tanden nog recht blijven staan, ook na de behandeling.

Een goede orthodontist in Amstelveen?

Het is belangrijk om naar een orthodontist te gaan waar jij je thuis voelt. Kies daarom voor een goede orthodontist in Amstelveen. www.tc-ouderamstel.nl is zo’n orthodontist in Amstelveen. Zij staan bekend om hun klantvriendelijkheid. Orthodontie is vaak spannend. Deze orthodontist in Amstelveen is er erg goed in om hun patiënten gerust te stellen. Wil je meer weten over deze orthodontist in Amstelveen? Ga dan even naar de website van dit bedrijf en plan een gesprek in. Zij helpen je dan graag verder met het beantwoorden van al jouw vragen. Succes!

Reageren is niet mogelijk