Financieel gezond in enkele stappen

Als experts in fysiologische en psychologische gezondheid richten we ons bij Nodea vooral op lichaam en geest. Maar er zijn meer vormen van gezondheid waar je actief aan kunt werken. Een aspect waar veel mensen bijvoorbeeld onvoldoende aandacht aan besteden is hun financiële gezondheid. En dat is jammer, want deze heeft rechtstreeks invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Iedereen die een poos krap bij kas heeft gezeten, weet hoeveel stress financiële problemen kunnen veroorzaken. Een kleine schuld lijkt zo erg niet, maar voordat je het beseft stapelen de rekeningen zich op en verlies je de controle over je financiële situatie. Op deze website geven wij je tips hoe je dat scenario op effectieve wijze kunt voorkomen.

Neem de controle over je financiën

De basisregel bij het managen van je financiën is een simpele: geef niet meer geld uit dan er binnenkomt. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk voor veel mensen nog knap lastig. Want terwijl je vindt dat je jouw uitgaven redelijk onder controle hebt gehouden, rolt er vaak onverwacht nog een acceptgiro in de brievenbus die de balans alsnog negatief doet uitslaan.

De enige manier om zeker te weten dat je financiële huishouding klopt, is door deze op papier te zetten. Zet al je inkomsten en uitgaven naast elkaar op een rijtje en controleer bij al je dienstverleners of je facturen hebt openstaan. Hiermee minimaliseer je de kans dat een rekening je toch nog onaangenaam weet te verrassen.

Accountant inschakelen voor financiële administratie

Vind je het lastig om zelf je persoonlijke administratie bij te houden? Dan zijn er gespecialiseerde partijen die dit voor je kunnen verzorgen. Een boekhouder kan je bijvoorbeeld je volledige boekhouding uit handen nemen, ook wanneer je een groot bedrijf runt. Zo heb je geen omkijken meer naar je financiën en kun je je concentreren op belangrijker zaken.

Het voordeel van een boekhouder of accountantskantoor is bovendien dat je zeker weet dat je zaken goed worden geregeld. Op de website van Nodea vind je de beste boekhouders bij jou in de omgeving, die concurrerende tarieven koppelen aan een grote kennis en jarenlange expertise. Dankzij hun uitstekende advies verdien je de investering al snel terug.

Geld besparen met goedkope diensten en producten

Maar er zijn nog vele andere manieren waarop je jouw financiën beter onder controle kunt houden. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk het beperken van je uitgaven. De blogartikelen van Nodea staan daarom boordevol tips over goedkope producten en speciale kortingen, zodat jij niet onnodig veel geld uitgeeft aan spullen die je graag wilt hebben.

Ook op het gebied van dienstverleners vergelijken wij altijd de voordeligste partijen met elkaar. Of je nu op zoek bent naar een accountant voor het uitbesteden van je administratie of een camping voor een goedkoop weekendje weg: via Nodea ben je altijd voordelig uit. Heb je een tip voor de andere lezers op onze website? Deel deze dan met de redactie.

Reageren is niet mogelijk