Ontslag op staande voet? Vraag dan direct om gratis juridische ondersteuning bij Sociaal Verhaal!

Ontslag op staande voet? Vraag dan direct om gratis juridische ondersteuning bij Sociaal Verhaal!Er is vrij weinig dat zoveel impact heeft op uw leven als ontslag op staande voet. Per direct wordt u ontslagen, ontvangt u geen salaris meer en heeft u niet de tijd gehad om te solliciteren voor een nieuwe baan. Ontslag heeft betrekking op uw functioneren als persoon, waardoor ontslag op staande voet tevens erg emotioneel beladen is. Wij van Sociaal Verhaal snappen dat u zo snel als mogelijk wilt weten wat uw mogelijkheden zijn. Juridische ondersteuning kan dan veel voor u betekenen. Hierdoor weet u welke stappen gezet dienen te worden en wat uw rechten zijn. Uit jurisprudentie blijkt namelijk dat ontslag op staande voet in veel gevallen geen stand houdt. Wij begrijpen dat u het in uw situatie zich niet kunt veroorloven om ook nog eens te investeren in dure juridische bijstand. Daar maken wij van Sociaal Verhaal een groot onderscheid in. Wij vinden dat iedereen op elk moment juridische hulp moet kunnen inschakelen.

Sociaal Verhaal en ondersteuning bij ontslag op staande voet

Sociaal Verhaal is opgezet door vrijwilligers met passie voor juridische dienstverlening. Wij vinden het belangrijk dat iedereen juridische bijstand dient te kunnen aanvragen, zonder grote financiële kosten. Wij staan voor rechtshulp en gratis juridisch advies bij problemen op sociaal-maatschappelijk vlak. Ontslag op staande voet is een situatie die wij zo snel mogelijk willen aanpakken met u. In eerste instantie proberen wij om samen met u en uw voormalige werkgever tot mogelijk herstel en oplossingen te komen voor het probleem. Het is in sommige gevallen noodzakelijk om bijvoorbeeld een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Hier hangt vaak een prijskaartje aan, echter levert het u de meeste kans van succes op. Daarbij helpen wij van Sociaal Verhaal u graag aan bijvoorbeeld gesubsidieerde rechtshulp, zodat u verzekerd bent van een eerlijk proces. Naast advocaten worden mediators regelmatig ingezet bij de onderhandelingen. Er is vaak veel gebeurd, problemen lopen al maanden of jaren en dienen voor eens en altijd goed uitgepraat te worden met behulp van een professional die het gesprek begeleid. Wij helpen u dan bij het vinden van de geschikte partij. U hoeft zich dus niet alleen te voelen, want wij helpen u ten alle tijden verder in de mogelijkheden die er zijn.

Ontslag op staande voet – Wat nu?

Wanneer u ontslag op staande voet heeft gekregen, volgt het een wirwar aan juridische regels. Als geen ander begrijpen wij dat u wellicht door alle termen niet meer helder hebt wat er dient te gebeuren en wat er eigenlijk allemaal al gebeurd is. Kern is altijd om ontslag op staande voet aan te vechten. U verspeelt zo niet het recht op loon en kunt zelfs schadevergoeding opeisen van uw werkgever. Daarbij heeft dit effect op het recht van een WW-uitkering. Als u het ontslag niet aanvecht, heeft u namelijk geen recht hierop en keert het UWV geen WW-uitkering aan u uit. Ontslag aanvechten is zeker niet eenvoudig. Ga daarom met goed advies op weg en laat Sociaal Verhaal u ondersteunen! Bekijk nu onze website voor meer informatie en contactgegevens: sociaalverhaal.

Samengevat:

  • Ontslag op staande voet altijd aanvechten
  • Vraag om juridische bijstand
  • Behoud het recht op WW-uitkering
  • Ontslag op staande voet houdt in veel gevallen geen stand
  • Wij helpen u verder met de juiste specialisten op een zoveel mogelijk gesubsidieerde wijze

Reageren is niet mogelijk