Over ons

Nodea is jouw betrouwbare raadgever op het gebied van persoonlijke gezondheid. Want die is er in vele soorten en maten. Denk alleen al aan lichamelijke gezondheid – de bekendste gezondheidsvorm waar mensen vaak aan denken. Maar zaken zoals geestelijke en financiële gezondheid zijn minstens zo belangrijk voor een gelukkig leven.

Al deze verschillende soorten van gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze oefenen namelijk grote invloed uit op elkaar. Wanneer je geestelijk niet lekker in je vel zit, zal dit ook lichamelijk zijn weerslag hebben. En als je kampt met forse financiële schulden, zal dit leiden tot veel mentale stress.

Leg de basis met een gezond lichaam

Bij Nodea bepleiten we daarom een holistische aanpak. Een eenzijdige focus op een bepaald aspect van gezondheid is namelijk minder effectief voor een hoog welzijn. Een obsessieve focus op lichamelijke factoren zoals sport en voeding resulteert bijvoorbeeld in een grote fitheid, maar kan juist ten koste gaan van je geestelijke of financiële situatie.

Beter kies je daarom voor de gulden middenweg. Die begint uiteraard met een goede verzorging van je lichaam. Denk hierbij aan voldoende beweging in de vorm van sport, een gezond eetpatroon, voldoende slaap en het gebruik van de juiste verzorgingsproducten. Tips over al deze zaken vind je in de blogartikelen op onze website.

Voorkom een winterdip of serieuze depressie

Wanneer je investeert in bovenstaande aspecten, zul je merken dat je hier ook op mentaal vlak de vruchten van plukt. Bewegen is de ideale manier om je hoofd even helemaal leeg te maken, of je nu gaat wandelen of een teamsport beoefent. Ook gezond eten zorgt ervoor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt om geestelijk optimaal te functioneren.

Toch kan het zijn dat je soms even wat minder lekker in je vel zit. Veel Nederlanders hebben bijvoorbeeld te maken met de traditionele winterdip, maar steeds vaker komen er ook serieuzere vormen van depressie voor. In onze artikelen geven we tips over de beste manieren waarop je dit voor kunt zijn en voorzien we je van concrete adviezen voor op de werkvloer.

Breng je financiële huishouding op orde

Een belangrijke stressfactor voor veel mensen is hun financiële situatie. Uit onderzoek blijkt dat tal van Nederlanders kampen met schulden, die een grote geestelijke last met zich meebrengen. Het op zijn beloop laten van dit soort kwesties is geen goed idee, want om de situatie om te keren moet je de koe bij de horens vatten.

Nodea helpt je hierbij. Niet alleen met financieel advies en tips over voordelige producten, maar ook met doorverwijzingen naar financieel specialisten bij jou in de buurt. Onze website zorgt ervoor dat je snel in contact komt met een betrouwbare partij die je kan helpen. En wil je nog meer geld besparen? Profiteer dan van de vele aanbiedingen op onze website!

Reageren is niet mogelijk