QiGong in Deventer voor een betere balans tussen lichaam en geest

Het is in het leven van vandaag de dag niet altijd even gemakkelijk om je lichaam en geest in balans te houden. Je hebt het druk en je hebt constant te maken met spanningen. Deze spanningen verstoren de balans in je lichaam. Je krijgt daardoor snel te maken met pijntjes en veel van die pijntjes zijn te verklaren door een onjuiste distributie van energie. Verder is het lichaam niet los te denken van je geest. Andersom kun je de geest ook niet zomaar loskoppelen van het lichaam. Negatieve gedachten en spanningen in je hoofd hebben dus een directe invloed op de staat van je lichaam. Het is heel normaal om chagrijnig te worden als je fysieke pijn ervaart. Als dit gebeurt, dan heb je dus te maken met een situatie waarbij de staat van je lichaam invloed uitoefent op je geest. Maar andersom is het dus net zo goed het geval. De kracht van je geest moet je daarom niet onderschatten. Voor een gezond leven zonder stress, is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan de balans tussen lichaam en geest. Dit kun je bereiken met verschillende meditatieoefeningen en yoga oefeningen. Een flexibel lichaam functioneert het beste in combinatie met een rustige geest. Soepele spieren houden het lichaam in een ontspannen toestand. Een geest die nergens aan vast zit, is veel beter in staat om te ontspannen. Via QiGong in Deventer kun je een optimale balans bewerkstelligen tussen je lichaam en je geest. Veel mensen geloven tegenwoordig in een soort non-dualisme waarin alles als het ware één is. Er is in die visie geen tegenstelling tussen lichaam en geest, want alles is, zo redeneert men, bewustzijn. Dit is echter een versimpelde weergave van de realiteit. Er is wel degelijk een verschil tussen lichaam en geest. Maar men heeft wel gelijk wanneer men er vanuit gaat dat beide samen één geheel vormen en dus niet tegenover elkaar staan. Via QiGong in Deventer richt je je op de praktijk. Op intellectueel vlak kun je best nadenken over dualiteit of non-dualisme, maar wat je leert tijdens de cursussen QiGong in Deventer, is vooral gericht op de praktijk. Je leert een harmonie te creëren tussen de manier waarop je geest en je lichaam samenwerken. Als je een harmonie kunt bereiken, dan breng je je hele wezen als het ware terug op het juiste spoor. Op die manier kun jij weer optimaal functioneren in je dagelijkste bestaan. Dat is de kracht van QiGong in Deventer.

Hoe kan ik me aanmelden voor QiGong in Deventer?

Via de website qigongzee.nl kun je je aanmelden voor een workshop QiGong in Deventer. De workshop kost 30 euro en start op verschillende momenten in het jaar. Mocht je geen workshop willen volgen, dan kun je ook kiezen voor een individuele cursus QiGong in Deventer. Deze kost 45 euro per les of 150 euro voor 4 lessen. Als je voor deze individuele cursus kiest, dan word je persoonlijk begeleid door een expert op het gebied van QiGong in Deventer. Tevens kun je de lessen combineren met Tai Chi voor een optimale balans tussen lichaam en geest.

Doorlopende lessen volgen

Natuurlijk kun je ook regelmatig lessen volgen. Om te ontdekken of QiGong iets voor jou is, kun je eerst een proefles volgen. De tarieven voor de lessen zijn dan als volgt:

  • Proefles: 5 euro
  • Losse les: 10 euro
  • 10 lessen: 110 euro (geldig tot en met 31 december 2017
  • Lees meer..

Reageren is niet mogelijk