Regel uw pensioen zaken bij een scheiding

Wanneer u gaat scheiden, dan zijn er een behoorlijk aantal zaken die u moet regelen. Niet alleen is er de scheiding zelf die in orde gemaakt moet worden, maar ook moeten er de nodige dingen verdeeld worden. We hebben het dan niet alleen over de inboedel, maar ook over geldzaken. Zelfs uw pensioen zaken moet u daarbij op orde krijgen. Voor iedere scheiding die na 30 april 1995 heeft plaatsgevonden en gaat plaats vinden moet u de door u opgebouwde pensioen gedurende het huwelijk verdelen. Het regelen van uw pensioen zaken hoeft op zich niet heel erg lastig te zijn, maar toch kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken. Hiervoor bent u aan het juiste adres bij Meesters & Meer advocaten & mediators.

  • Pensioen
  • Partnerpensioen
  • Nabestaandenpensioen

U heeft zich hoogstwaarschijnlijk wel eens verdiept in de verschillende soorten pensioen zaken die er zijn. U bent er dan ook van op de hoogte dat er uiteenlopende soorten pensioenen zijn die u door de jaren heen opbouwt. Wanneer u dan daadwerkelijk met pensioen gaat, dan krijgt u de opgespaarde bedragen verdeeld per maand uitbetaald. Wanneer u echter getrouwd bent (geweest) dan zult u vanwege de wet op dit gebied uw pensioen zaken moeten delen. Bij het ene paar zal dit zonder enige problemen gedaan kunnen worden. Bij andere paren levert dit iets meer problemen op.

Hulp bij uw pensioen zaken

De hoop is er natuurlijk altijd dat u nooit zult scheiden, en als dit wel het geval is dat het in ieder geval op een goede en fijne manier verloopt. Wanneer het echter op het verdelen van bijvoorbeeld uw pensioen zaken aankomt, dan is dit niet altijd het geval. En dat is misschien ook niet zo vreemd ook. U spaart tenslotte hard voor uw pensioen en dan wilt u daar niet zomaar de helft van opgeven. Komen u en uw (binnenkort ex-) partner er niet uit op het gebied van de pensioen zaken? Dan kunt u hierover contact opnemen met de advocaten of mediators van Meesters & Meer. Bij dit kantoor hebben ze veel ervaring en een diepgaande kennis van pensioen zaken en zij zullen er dan ook op de juiste manier voor zorgen dat er een goede verdeling komt. Ook kunt u hulp krijgen als u bijvoorbeeld te laat bent met het doorgeven van uw scheiding aan uw pensioen bedrijf. Hier heeft u twee jaar de tijd voor, maar als u dit niet op tijd doet, dan zult u dit zelf moeten regelen. Met de hulp van Meesters & Meer advocaten & mediators zult u hier snel uitkomen.

De ervaring van anderen

U bent helaas lang niet de enige die gaat scheiden en die dus uw pensioen zaken goed op orde moet krijgen. Is dit ook voor u het geval en wilt u hier wat hulp bij krijgen? Neem dan gewoon contact op met Meesters & Meer advocaten & mediators. Hier kunt u overigens niet alleen terecht voor uw pensioen zaken. Ook voor een hoop andere dingen kunt u bij dit kantoor terecht. Er werken hier dan ook uiteenlopende advocaten en mediators die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Wanneer u contact opneemt met dit kantoor om hun hulp in te schakelen dan krijgt u natuurlijk de medewerker aan de lijn die u het beste kan helpen. Voor uw pensioen zaken krijgt u natuurlijk een mediator of advocaat die u op de best mogelijke manier kan helpen. Als u hier graag meer over wilt weten, dan raden we u aan om contact op te nemen met Meesters & Meer advocaten & mediators.

Reageren is niet mogelijk