Voorkom vervelende holvoet klachten

Een goede basis is altijd van groot belang. Zonder een stabiel fundament kun je immers niet bouwen. Met het menselijk lichaam is dat niet anders. De voeten torsen het hele gewicht van jouw lichaam. Als die voeten dus zwak worden of een verkeerde stand hebben, dan heeft dat een effect op je hele lichaam. Een normale voet kan op verschillende manieren te maken krijgen met afwijkingen en als je met een afwijking te maken krijgt, dan is het belangrijk dat je daar direct iets aan doet. Zoals gezegd zijn je voeten het fundament waar de rest van het lichaam op rust. Dus als je last hebt van holvoet, dan zijn het niet alleen je voeten waar je je zorgen over moet maken. Holvoet zorgt voor allerlei complicaties in de rest van je lichaam. Op het moment dat je voeten het lichaam niet op de juiste manier ondersteunen, dan kun je ook al snel te maken krijgen met rugklachten. Deze rugklachten kunnen vervolgens weer een effect op je nek en andere gewrichten. Ook je heupen kunnen te maken krijgen met klachten. Alles staat immers met elkaar in verbinding. Dus zodra de klachten zich richten op het fundament, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je ook elders in het lichaam klachten zult ervaren. Gelukkig is een holvoet vrij eenvoudig te corrigeren. Holvoet kenmerkt zich door een te hoge wreef, scheefstand van de hiel en kromtrekkende tenen. Het is vooral de hoge wreef waardoor er problemen ontstaan. Je moet er dus voor zorgen dat deze wreef weer in een goede stand wordt gebracht. Dit kun je doen met de juiste steunzolen. Mocht je last hebben van holvoet, dan kun je via skystep.nl de steunzolen bestellen die jouw voeten weer perfect in balans brengen. Het zal eerst wat onwennig aanvoelen, maar dat is enkel omdat je voeten weer in een normale toestand worden gedwongen. Als je al langer met holvoet rondloopt, dan voelt deze stand immers normaal. Elke correctie naar een daadwerkelijke normale toestand, zal dan in het begin onwennig aanvoelen. Maar naar verloop van tijd voelt het weer normaal en daardoor zullen je klachten vanzelf verdwijnen.

Herken holvoet aan de hand van de volgende klachten

Wellicht weet je niet zeker of je nu holvoeten hebt of platvoeten. In dat geval kun je de volgende lijst met klachten bekijken. Mocht je je herkennen in de klachten, dan is de kans groot dat je te maken hebt met holvoet.

  • Overbelasting en spreiding van de voorvoet
  • Snellere slijtage van de voorvoetgewrichten
  • Klauwtenen of hamertenen
  • Peesplaatontsteking en hielspoor
  • Achillespeesontsteking
  • Eeltgroei en likdoorns
  • Vermindering van het vetkussen onder de voorvoet

Tevens kun je de watertest doen. Maak een afdruk met je natte voeten op een oppervlak waar de afdruk goed zichtbaar is. Op de site van skystep vind je afbeeldingen van voetafdrukken die corresponderen met normale voeten, platvoeten en holvoeten. Op de site kun je meteen alle oplossingen bekijken en de juiste keuze maken voor jouw voeten. Je leven zal er daarna direct op vooruitgaan, want met een sterk en gezond fundament voel je je meteen een stuk stabieler.

Heb je vragen? Neem dan contact op met skystep.nl

Mocht je een vraag hebben of wil je meer informatie over het één of ander, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. Hiervoor vind je op de site een contactformulier. Je kunt je eigen gegevens invullen en je hebt een tekstvlak waarin je je vraag kunt formuleren. Vervolgens kun je het formulier via de site verzenden en daarna krijg je zeer spoedig een antwoord.

Reageren is niet mogelijk