Wat is kaalheid precies en wat valt er tegen te doen?

Veel mensen, en dan hebben we het voornamelijk over mannen die ouder zijn van 25, hebben te kampen met kaalheid. Maar wat is kaalheid nu precies en wat zijn de oorzaken van kaalheid? Kaalheid ontstaat door het verlies van haar. De meeste jonge jongens hebben in ieder geval tot hun 20ste een volle bos haar. Na je 20ste kun je te maken krijgen met haar dat steeds dunner wordt. Soms leidt dit op je 25ste al tot kaalheid. Het is in dit soort gevallen zelden tot nooit totale kaalheid. Op jonge leeftijd beperkt kaalheid zich tot een terugtrekkende haarlijn, dunner haar en een kale kruin. Als je hier ook last van hebt, dan valt daar weinig aan te doen. Het zit namelijk in je genen. Je moet er rekening mee houden dat je meer haar zult verliezen naarmate je ouder wordt. De leeftijd waarop mensen kaal worden varieert echter van persoon tot persoon. Wat je wel ziet is dat wanneer je er genetische aanleg voor hebt, dan merk je tussen je 20ste en 30ste al dat je haar dunner wordt. De daadwerkelijke kaalheid kan echter nog jaren op zich laten wachten. Je hebt zelf wel enige controle over de snelheid waarmee je je haar verliest. Je kunt namelijk verschillende shampoos gebruiken die haarverlies tegengaan. Er bestaan ook allerlei medicijnen die je kunt gebruiken waarmee je het proces van haaruitval al het ware afremt. Zolang je deze medicijnen blijft slikken, verergert je haarverlies dus niet. Maar houdt wel rekening met bijwerkingen. De oorzaken van kaalheid zijn dus vaak genetisch. Maar bij de vraag ‘wat is kaalheid?’ zijn er ook andere antwoorden mogelijk. Sommige mensen kiezen ervoor om kaal te zijn. De oorzaak is dan dus simpelweg het eigen scheerwerk. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de vraag ‘wat is kaalheid?’ volgt op een chemokuur. Deze kaalheid is in het meest gunstige geval tijdelijk en is een directe oorzaak van de chemokuur. Mocht je echter kaal worden vanwege genetische oorzaken, dan kun je een haartransplantatie overwegen. Dit kun je laten doen bij één van de beste klinieken in Europa, namelijk Esteworld in Turkije.

Wat is kaalheid? Verleden tijd!

Als je de vraag ‘wat is kaalheid?’ niet meer wilt stellen en als je er voor wilt zorgen dat de kaalheid voorgoed verleden tijd is, dan is een haartransplantatie een goede optie. Je moet echter wel kiezen voor een professionele kliniek. Alleen dan weet je zeker dat je kaalheid ook echt verleden tijd is. Aangezien mensen vaak last hebben van een terugtrekkende haarlijn en een kale kruin, is het niet nodig om de hele schedel te voorzien van implantaten. Daarom krijg je bij Esteworld de beste zorg wat betreft de haartransplantatie én de verzorging van je daadwerkelijke natuurlijke haar. Het is immers de bedoeling dat je natuurlijke haardos blijft bestaan en dat alleen de kale plekken worden voorzien van haartransplantaten. Op de vraag ‘wat is kaalheid?’ is immers geen één goed antwoord te geven. Mensen hebben verschillende soorten kaalheid en vele soorten van kaalheid zijn plaatselijk. Daar is dus ook een plaatselijke oplossing voor nodig. Preserveer dus goed wat je hebt met de juiste haarverzorgingsproducten.

Meer weten? Kom dan eens langs op esteworld-haartransplantatie.nl

Mocht je meer informatie willen of wil je een duidelijk antwoord op de vraag ‘wat is kaalheid?’, dan ben je op de website van Esteworld-haartransplantatie.nl op het juiste adres. Via de site kun je van alles lezen en regelen zoals:

  • Een consult inplannen
  • Offerte aanvragen
  • Meer lezen over Esteworld

Dus als je een zo goed mogelijk antwoord wilt op de vraag ‘wat is kaalheid’, kom dan langs op esteworld-haartransplantatie.nl.

Reageren is niet mogelijk