Wilt u meer weten over het afstaan van pensioen?

Wilt u meer weten over het afstaan van pensioen? Dan bent u bij Pensioen Zaken aan het goede adres. Het bedrijf heeft deskundige advocaten in dienst. Het bedrijf is werkzaam in heel Nederland. Het bedrijf heeft al advies gegeven en geholpen in diverse zaken. Zo kunt u bij pension zaken terecht wanneer u recht heeft op door uw ex-partner opgebouwde ouderdomspensioen maar hij of zij weigert dit te betalen. Het bedrijf helpt u graag een oplossing te vinden en te krijgen waar u het recht op heeft.

Afstaan van pensioen

Wanneer u meer wil weten over het afstaan van pensioen kunt u terecht bij Pensioen Zaken. Na een scheiding moeten er veel zaken geregeld Wilt u meer weten over het afstaan van pensioen?worden zoals het afstaan van pensioen. Zo begrijpt het bedrijf dat u niet direct nadenkt over alle administratieve bezigheden. Echter is dit heel belangrijk om financiële zaken zoals het afstaan van pensioen goed te regelen. De advocaten van het bedrijven helpen u graag om duidelijkheid te krijgen in uw rechten en plichten. 

Zo zijn er diverse situaties waarbij diverse regels gelden. Dit maakt het lastig om te bekijken of het afstaan van het pensioen noodzakelijk is. Bij elke regeling is het belangrijk om te kijken of hier nog andere eisen aan gesteld zijn en of deze goed worden nageleefd. Wanneer u denkt recht te hebben op het pensioen van uw ex-partner maar deze weigert afstaan van pensioen, dan kan het bedrijf u helpen om uw rechten duidelijk te maken.

Het bedrijf helpt u in diverse situaties met het afstaan van pensioen na scheiding. Samen met de advocaten kan u in een vrijblijvend adviesgesprek er achter komen wat uw rechten en plichten zijn over het afstaan van pensioen. Daarnaast geeft het bedrijf meer informatie over de werkwijze en wat het bedrijf voor u kan betekenen. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het inschakelen van een advocaat voor het afstaan van pensioen. De kosten zijn afhankelijk van uw situatie. De advocaten helpen u om om het afstaan van pensioen goed geregeld te hebben. 

Het bedrijf

Naast het afstaan van pensioen kunt u ook bij het bedrijf terecht voor andere werkzaamheden. Zo helpt het bedrijf bij het verdelen van pensioen na scheiding. Ook geeft het bedrijf informatie over de wetten en regels omtrent dit onderwerp. Op de website van www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u door middel van uw DigiD inloggen en een overzicht krijgen van het door u opgebouwde pensioen. Zo behoudt u na de scheiding ook recht op elkaars nabestaanden- en partnerpensioen. Na de scheiding noemt met dit partner pensioen, waarvan de opbouw eindigt op het moment van de echtscheiding. Zo kan het ook voorkomen dat u hierover afwijkende afspraken heeft gemaakt. 

Er zijn verschillende kosten en soorten in de rechtsbijstand, namelijk:

  • Gefinancierde rechtsbijstand
  • Juridisch loket: dit is een onafhankelijke organisatie gesteund door de overheid. Deze verwijst u indient mogelijk naar een advocaat waardoor u korting van 53 euro kunt krijgen. 
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Uurtarief of vaste prijsafspraak: wanneer u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand of de dekking van kosten via de rechts bijstandsverzekering. Dit uurtarief is 170 euro.
  • Rechtbankkosten: deze kosten ontstaan op het moment dat er een procedure volgt. 

Reageren is niet mogelijk